Kis Karácsony Falunkban

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár által nyújtott ingyen programok keretében érkezett hozzánk karácsonyi műsorával a Garabonciás együttes, akik Győr-Moson Sopron megyéből utaztak el hozzánk. Az előadást hosszas egyeztetés előzte meg, mivel karácsony közeledtével már nem volt könnyű megfelelő időpontot találni számukra. Talán a túl korai 4 óra, és a karácsonyt megelőző készülődés okozta a kis számú érdeklődőt, ami azonban nem szegte az együttes kedvét, akik egy nagyon színvonalas és hangulatos műsort adtak elő. Az ünnephez és a télhez kötődő népdalokat, valamint megzenésített verseket hallhattunk, amelyekkel megteremtették azt a hangulatot, amelyre karácsony közeledtével minden embernek szüksége lenne. Ezúton is köszönjük nekik, és reméljük, hogy a jövőben – talán már nagyobb nézőközönséggel – újra vendégül láthatjuk őket!

CIMG5135

CIMG5131

Az idei évben is megtartottuk – a már hagyományosnak tekinthető – karácsonyi összejövetelünket, az önkormányzat épülete előtt felállított Betlehemnél. A borús és ködös időtől függetlenül sokan gondolták úgy, hogy egy kis forralt borozás, forró teázás erejéig együtt töltenek pár ünnepi percet, aminek hangulatát a helyi gyerkőcök műsora csak tovább emelte.

12436557_1240880632605638_945264623_o

A Betlehem felújítását az alsótoldi közmunkások végezték el, a forralt bor és a forró tea elkészítésében a Toldi ház csapata segített, köszönjük!

Admin