Alsótoldi Művelődési Egyesület – AME

Alapítás Éve: 2003
Elnök: Fekete Lídia
Alelnök:Kelemen Andrea
Ügyvezető Elnök: Szalai Zoltán
Gazdasági Ügyvivő: Hamarideszné Nagy Zsuzsanna
Ellenőrzési Ügyvivő: Kabács József
Az egyesület célja: A település öntevékeny művelődési életének összefogása. A történelmileg kialakult, az elmúlt éveken, évtizedekben elejtett köz-és önművelődési formák fejlesztése és gyakorlása. A gondos gazda szellemében kezdeményezi, szervezi és lebonyolítja a tervezett programokat.
Az egyesület a céljai elérése érdekében különösen az alábbi részterületeken kíván működni:
Szórakozás: színházlátogatások, bálok, előadói estek, közönség, -művésztalálkozók, koncertek, vetélkedők, megemlékezések, kiállítások szervezése és lebonyolítása.
Természetjárás, sport: a környéket feltáró természetjáró túrák szervezése, lebonyolítása. Az egyesület tagjai részére kül-ás belföldi túrák, kirándulások szervezése és lebonyolítása.
Helyi sajtó: Időszakos kiadványok létrehozásának kezdeményezése és azok szerkesztésének, kiadásának lebonyolítása. A cserhátvölgyi községek életéről hírt adó Híradó kiadása.
Oktatás: Ismeretterjesztő, -életmódról, a falusi turizmus és vendéglátás feltételeiről előadások szervezése. Szakmaközeli számítógépes, nyelvi stb. tanfolyamok szervezése és lebonyolítása.
Helytörténet: Helytörténeti ismeretterjesztő előadások szervezése.

Jelenleg az egyesület igyekszik havi rendszerességgel programokat szervezni. Kézműves délután legalább havonta két alkalommal. Agility edzés hetente. Hagyományosan, immár három-négy éve Nőnap, Gyereknap, Mikulás, Betlehem.
Elérhetőség:
Telefon: 06-30-552-8636
e-mail: alsotoldimegy@gmail.com